NL|BE
Volg ons op | Linked in twitter twitter Linked in groups

Lichaamsgericht werken

Tijdens dit trainingsweekend gaat u intensief aan de slag met lichaamsgerichte werkvormen. Ervaringsgericht leren en veel met elkaar oefenen versterkt de ontwikkeling van uzelf als coach/counselor terwijl u tegelijkertijd uw eigen coachings- en counselingsvaardigheden verdiept. Het is mogelijk om als leerervaring ook een eigen thema in te brengen waarmee u aan de slag wilt.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

- Leren (her)kennen eigen lichaamssignalen (overdracht/ tegenoverdracht) en op basis daarvan
interveniëren.

- Leren ‘lezen’ van lichaamstaal van de cliënt en op basis daarvan interveniëren.

- Leren omgaan met en releasen van emoties van de cliënt (verdriet/ woede/pijn ...).

- Leren inzetten van lichaamsgerichte werkvormen om het coachings- en counselingsproces te verdiepen/ verfijnen/ versnellen.

- Theoretisch kader lichaamsgericht werken en lichaamsgerichte werkvormen (bv. over celgeheugen van het lichaam).

- Literatuur ( tips).

Doelgroep
Het weekend ‘Lichaamsgericht werken in coaching en counseling’ is bedoeld voor coaches en counselors.

Omdat er nog geen datum is gepland, is het nog niet mogelijk om in te schrijven via de button 'Inschrijven'. U kunt uw interesse kenbaar maken door een mail te sturen naar info@europeesinstituut.nl. We informeren u zodra er een datum is gepland.

    Hilde Bolt

Hilde Bolt is zelfstandig gevestigd gz-psycholoog/psychotherapeut. Zij was tien jaar werkzaam in de GGZ, waarbij zij zich specialiseerde in ernstige persoonlijkheids-problematiek, traumagerelateerde stoornissen en vrouwenhulpverlening.
Daarnaast werkte zij in haar eigen praktijk met arbeidsgerelateerde problematiek en gaf zij trainingen, onder andere over 'omgaan met moeilijke mensen'. Hilde heeft zich daarnaast geschoold in diverse vormen van lichaamsgericht werken, coaching en systemisch werken.

  Iet Hollander-Mans
Iet Hollander-Mans is zelfstandig coach-counselor-trainer-supervisor. Zij werkt vanuit een holistische mensvisie. Haar aanpak is eclectisch en procesgericht met verbinding van westerse en oosterse methodieken. Waarbij ervan wordt uitgegaan dat door lichaamservaring en lichaamsbewustwording persoonlijke groei ontstaat. Zij is tevens school-coach/counselor en begeleider van tieners tijdens rouwverwerkingsproces.

Het weekend Lichaamsgericht Werken wordt georganiseerd op Landgoed de Horst in Driebergen.

Leren in een inspirerende omgeving? Klik hier voor een impressie van Landgoed de Horst.

De natuurlijke omgeving van Landgoed de Horst: inspirerend en rustgevend
Leonne Tuithof, studente aan de Rijksuniversiteit Utrecht, deed in 2011 onderzoek naar het leren op locatie bij de Baak/ het Europees Instituut. Ze concludeert dat zowel klanten als programmamakers de volgende toegevoegde waarde ervaren en benoemen:
- waardevol om te leren buiten de werkomgeving;
- overnachting, eten en leercultuur;
- uitzicht op natuur en bewegen in de natuur.

De resultaten uit de interviews komen overeen met de bevindingen uit de literatuur. Hierin wordt aangegeven dat de natuur rustgevend is en een inspirerend effect heeft op de mens. (Dorte Martens & Nicole Bauwer 2010; Kune, 2002). Ook heeft het bewegen in de natuur een groot effect in de beleving van de klanten. Zo geven klanten aan dat het een middel is om te ontspannen, te relativeren en dat zij diepere gesprekken hebben doordat ze vrij kunnen praten. Daarnaast geven zij aan dat beweging als onderdeel van een training, een extra beleving geeft. Het is echter wel duidelijk dat er alleen sprake moet zijn van beweging indien het toegevoegde waarde geeft.

Landgoed de Horst
de Horst 1
3971 KR DRIEBERGEN

Tel: 0343 – 556 343
Fax: 0343 – 556 026
info@europeesinstituut.nl

Het programma bestaat uit 5 dagdelen; start zaterdag om 09.30 tot 19.00 uur (aansluitend diner) en zondag van 09.00-17.00 uur.

De kosten bedragen 545,-- euro (BTW-vrijgesteld) inclusief koffie, thee, lunch en diner op zaterdagavond, exclusief overnachting.

Omdat er nog geen datum is gepland, is het nog niet mogelijk om in te schrijven via de button 'Inschrijven'. U kunt uw interesse kenbaar maken door een mail te sturen naar info@europeesinstituut.nl. We informeren u zodra er een datum is gepland.

Coaching-Counseling

Kunst van Leven

Meesterschap

Disclaimer | Algemene voorwaarden | Colofon | ® 2006-2013 Europees Instituut |