NL|BE
Volg ons op | Linked in twitter twitter Linked in groups

Weekend Lifecoaching

 

Weekend Lifecoaching - Maak werk van je leven

Dit weekend is een introductie in de lifecoaching en bedoeld voor coaches, counselors en andere professionals die hun beroepsvaardigheden op het gebied van lifecoaching willen vergroten en hun toolkit willen uitbreiden.

Daarnaast is dit weekend (aan zee) ook bedoeld voor deelnemers die opnieuw helderheid en ruimer zicht willen en leven en werk.

Een weekend helemaal voor jezelf.

We werken met technieken die met name gericht zijn op de rechter hersenhelft: je intuïtie en je creativiteit. En technieken die de intelligentie van je lichaam benutten.

Tijdens het weekend werken we vooral ervaringsgericht. Met behulp van diverse oefeningen doorloop je een persoonlijk proces. De oefeningen die jij ervaart kun je ook weer gebruiken in jouw praktijk.

Wat is Lifecoaching?
Lifecoaching is een vorm van coaching, gericht op het optimaliseren van het ‘gezonde’ functioneren. Bij coaching gaat het vaak om willen en kunnen, bij lifecoaching vooral om willen en zijn. Deze vorm van coaching richt zich op essentiële vragen, die met fundamentele bezinning of heroriëntatie op leven en/of werk te maken hebben. De begeleiding heeft vooral tot doel processen in gang te zetten om de kwaliteit van dit ‘zijn’ te verhogen. Naar een rijk, zinvol en waarachtig leven: een bestaan dat bij iemand past en hem uitdaagt en inspireert. Dat doen coaches ook wel, maar de lifecoach is er specialist in.

Wat doet een lifecoach?
Een lifecoach houdt zich bezig met thema's op het gebied van bezieling, heroriëntatie op leven en werk en persoonlijke effectiviteit. Vragen die aan bod kunnen komen zijn: 'Hoe leef en werk ik met meer bezieling?' 'Hoe haal ik meer uit mijn leven en werk?' 'Ik ben heel succesvol, maar is dit nu echt wat ik wil?' Ook begeleidt een lifecoach in keuzeprocessen.

Het weekend Lifecoaching wordt georganiseerd bij Baak Seaside, aan de boulevard, in Noordwijk op 17 en 18 januari 2015.
De datum wordt binnenkort gepubliceerd.

Het weekend is als volgt opgebouwd:

Dag 1: Jouw visie-ontwikkeling

De eerste trainingsdag starten we om 10.00 uur (ontvangst vanaf 09.30 uur) en besteden we aandacht aan jouw visie-ontwikkeling met betrekking tot lifecoaching: wat is je wereld- en mensbeeld als lifecoach? Jouw inspiratie en verlangens staan centraal. We gebruiken de techniek van Appreciative Inquiry in coaching. En werken met de Solution Focus techniek. We nemen een kijkje in jouw toekomst en vertalen dit concreet naar wat dit betekent voor je leven nu en je ambitie als lifecoach.
Het inhoudelijke programma eindigt om 17.00 uur.
Om 17.30 uur is er yoga (bij goed weer op het strand).

Dag 2: Aan de slag met uiteenlopende modellen en methodieken

De tweede dag starten we om 09.00 uur en gaan we verder aan de slag met uiteenlopende modellen en methodieken die je als lifecoach kunt gebruiken. We werken o.a. met Focusing volgens Eugene Gendlin en Mia Leijssen. Focusing is een doeltreffende techniek die je helpt gebruik te maken van je innerlijke wijsheid en van daaruit keuzes te maken. We doen een visualisatie, maken een beeld en gebruiken bij je beeld een vraagtechniek uit de Kunstzinnige Counseling. We sluiten om 17.00 uur het weekend af met een concreet plan van aanpak.

Resultaten
Aan het eind van dit weekend heb je de attitude, kennis en vaardigheden opgedaan die je helpen om je te ontwikkelen als lifecoach. Je hebt een duidelijker visie op jezelf als lifecoach en je kunt gebruik maken van diverse technieken. En je hebt meer zelfinzicht gekregen, mede op basis van gerichte praktijkoefening en feedback.

Intake en ontwikkeling
Voorafgaand aan de training heb je een telefonisch intakegesprek met de trainer Nynke Sikkema (o.a. toetsing instapniveau). Na afloop kun je, indien gewenst, een of meerdere vervolggesprekken afspreken met de trainer.

 

                                                                            

De trainingen worden verzorgd door Nynke Sikkema.

Nynke Sikkema richt zich op het begeleiden van mensen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Om te werken en leven vanuit essentie en mogelijkheden. Op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, met behulp van inspiratie en toekomstgericht. Ze was zeven jaar als trainer (persoonlijke effectiviteit, communicatie en leiderschap) en coach in dienst van de Baak. Nu werkt ze sinds 2008, vanuit haar eigen bureau, ondermeer voor het Europees Instituut en is ze geassocieerd met de Baak. Ze is lichaamsgericht therapeut (www.coreenergetica.nl), heeft zich verdiept in de techniek van Appreciative Inquiry en het trainingsprogramma als reader afgerond bij het CLI (www.cli.nl). Daarnaast is ze opgeleid in focusing (www.focusing.org) en kunstzinnige counseling (http://www.studiomattias.nl/).

 

Het weekend wordt georganiseerd in de inspirerende omgeving bij Baak Seaside in Noordwijk.
Gelegen aan een rustige boulevard in Noordwijk, direct aan het strand, vind je de Baak Seaside.

Klik hier voor een impressie van de leerlocaties landgoed de Horst en Baak Seaside.

De natuurlijke omgeving van Landgoed de Horst en Baak Seaside: inspirerend en rustgevend
Leonne Tuithof, studente aan de Rijksuniversiteit Utrecht, deed in 2011 onderzoek naar het leren op locatie bij de Baak/ het Europees Instituut. Ze concludeert dat zowel klanten als programmamakers de volgende toegevoegde waarde ervaren en benoemen:
- waardevol om te leren buiten de werkomgeving;
- overnachting, eten en leercultuur;
- uitzicht op natuur en bewegen in de natuur.

De resultaten uit de interviews komen overeen met de bevindingen uit de literatuur. Hierin wordt aangegeven dat de natuur rustgevend is en een inspirerend effect heeft op de mens. (Dorte Martens & Nicole Bauwer 2010; Kune, 2002). Ook heeft het bewegen in de natuur een groot effect in de beleving van de klanten. Zo geven klanten aan dat het een middel is om te ontspannen, te relativeren en dat zij diepere gesprekken hebben doordat ze vrij kunnen praten. Daarnaast geven zij aan dat beweging als onderdeel van een training, een extra beleving geeft. Het is echter wel duidelijk dat er alleen sprake moet zijn van beweging indien het toegevoegde waarde geeft.

Landgoed de Horst
de Horst 1
3971 KR DRIEBERGEN

Tel: 0343 – 556 343
Fax: 0343 – 556 026
info@europeesinstituut.nl

De studiekosten voor het Weekend Lifecoaching bedragen in 2014: € 520,-- (BTW vrijgesteld).

Dit bedrag is inclusief:

- telefonisch intakegesprek met de trainer Nynke Sikkema
- dagarrangementen (met uitgebreide lunch)*
- yoga op zaterdagmiddag (bij goed weer op het strand)

* Bijna alle producten waarmee in onze keukens wordt gewerkt zijn biologisch en voorzien van het Fairtrade keurmerk. Bij Baak Hospitality staat vitale voeding hoog in het vaandel. Voor de tussentijdse behoefte aan een zoete of hartige snack presenteren wij de gehele dag door onder meer verse en gedroogde vruchten, noten en pure chocolade. Bovendien bieden wij naast de hele dag luxe koffie en thee, 's middags gezonde fruitsappen aan.

Langer genieten aan zee?
Wil je dit weekend uitbreiden met diner en overnachting op zaterdag? Dat is mogelijk. Je kunt dit aangeven in het veld 'Opmerkingen' in het inschrijfformulier.
De extra kosten voor een 3-gangendiner (incl. 2 consumpties) bedragen: € 40,25.
De extra kosten voor logies/ontbjit bedragen: €  124,60.

Extra voordeel voor leden van het AlumnEI-platform
Leden van het AlumnEI-platform ontvangen een korting van 10% op de studiekosten.
Vermeld dan bij je inschrijving in het formulier bij ' Opmerkingen'  lid AlumnEIplatform.

KENNISMAKEN?

Neem contact op voor
een telefonische afspraak
met de trainer.
Lees meer

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over de kennismakingsbijeenkomsten, neem dan contact met ons op.

0343-556343

Contactgegevens

Coaching-Counseling

Meesterschap

Disclaimer | Algemene voorwaarden | Colofon | ® 2006-2013 Europees Instituut |