NL|BE
Volg ons op | Linked in twitter twitter Linked in groups

Weekend Lifecoaching

 

Weekend Lifecoaching
Maak werk van je leven - kies voor je talent

 

In dit weekend leer je om meer uit je leven te halen. Uit je werk en uit je privé leven. Je leert je talenten te gebruiken en meer vitaliteit en geluk te beleven.

Misschien vraagt één van je levensgebieden nu om verandering en sta je voor een belangrijke keuze. Dan kan je in dit weekend aan die keuze werken. Kiezen voor vitaliteit, zingeving en balans is waar het in dit weekend om gaat.
Door bewust te worden van de kwaliteit van je relaties in al je levensgebieden kan je na de training beter kiezen voor wat belangrijk voor je is en waar je energie van krijgt. Met datzelfde bewustzijn leer je ook om anderen te begeleiden bij het maken van betere keuzes waardoor ook zij zich vitaler en vrijer voelen en gelukkiger en zinvoller kunnen leven.

Doelgroep
De training is bedoeld voor mensen die in hun werk of in hun sociale leven anderen begeleiden, zoals teammanagers, HR adviseurs, hulpverleners, trainers, coaches of vrijwilligers en die dat beter willen doen. Je werkt tijdens het weekend met je eigen thema's zodat je ook zelf ervaart wat het effect is van de aanpak.

Het uitgangspunt: vitaliteit
In het weekend staat jouw vitaliteit centraal. Jouw vermogen om waardevolle en zinvolle verbintenissen met je omgeving aan te gaan, om ergens voor te kunnen leven en om daar met inzet van je talenten in flow aan te kunnen werken.
Dat vraagt aan de ene kant het vermogen om je omgeving met open ogen waar te nemen. Je hele omgeving, met al je verbintenissen en al zijn ontwikkelingen: je werk, je privé leven, de markt en de maatschappij. Alles wat voor jou relevant is of wordt.

Het vraagt aan de andere kant het vermogen om jezelf te kennen. Dat is minder makkelijk dan het lijkt, want je hebt meerdere lagen en je bent voortdurend in ontwikkeling. Misschien ken je niet al die lagen en heb je onbewuste dromen en verlangens. Misschien ben je je ook niet bewust van al je ontwikkelingen en heb je nieuwe kennis en ervaring opgedaan, nieuwe talenten ontwikkeld of heb je nieuwe prioriteiten in je leven gesteld. Misschien heb je door een belangrijke gebeurtenis het gevoel gekregen dat sommige verbintenissen voor jou niet zinvol meer zijn.

Op basis van deze waarnemingen en met behulp van je denken, voelen en willen breng je opties voor een zinvol nieuw bestaan in kaart. Nieuwe verbindingen  waarin je jouw talent op een zinvolle en waardevolle wijze kan inzetten voor iets anders. Daaruit kan je kiezen wat jou energie geeft en je gelukkig maakt. Daarmee kan je zelf verder en daarmee kan je ook anderen begeleiden.

 

De aanpak

In de training ga je op zoek naar mogelijkheden om vanuit de kracht van je talenten een waardevolle bijdrage te leveren aan een doel dat aansluit bij je eigen dromen en verlangens.

Door bewustwording van je eigen verlangens en talenten en door bewustwording van de uitgesproken en onuitgesproken doelen en eigenschappen van mensen en organisaties om je heen kan je de keuzes maken die zingeving en geluk dichterbij brengen.

De training is daardoor een persoonlijke belevenis. Een belevenis die sporen achter laat omdat je beter zicht krijgt op je eigen doelen en die van de organisaties, groepen, netwerken en relaties om je heen.

Je kijkt naar die relaties en organisaties als partners. Partners die soms aanvoelen als verlengstuk van jezelf waardoor je groeit en groter wordt. Maar ook partners die soms aanvoelen als blok aan je been dat je tegenhoudt bij de ontplooiing van je talenten, waardoor je krimpt en klein blijft.

In de training ga je beseffen met welke relatie jij verwantschap hebt en met welke niet. Je zult met dat inzicht betere keuzes kunnen maken en rustig en krachtig naar het doel kunnen sturen dat bij jou past. En daarmee kan je tot betere ontplooiing van jezelf en een betere balans tussen je werk en je privé leven komen. Je kan nieuwe uitdagingen omarmen en oude patronen loslaten. Je zult meer echtheid en kracht uitstralen en je omgeving inspireren.

De training is daarnaast ook een professioneel ontwikkelingstraject. De persoonlijke ervaring in de training zal je als begeleider helpen om anderen hun verlangens en behoeften te laten ontdekken en hun talenten te laten inzetten en vitaler te worden.

Het weekend Lifecoaching wordt georganiseerd bij Baak Seaside, aan de boulevard, in Noordwijk. Wilt u geïnformeerd worden over de volgende startdatum? Stuurt u dan een email naar info@europeesinstituut.nl.

Vorm en opbouw
De training bestaat uit vijf dagdelen waarin je in wisselwerking met medecursisten je eigen ontwikkeling stap voor stap vorm geeft.
Je begint met het in kaart brengen van je huidige context: je werk en je privé leven. Je kijkt welke rollen je speelt, welke talenten je erin kwijt kunt en hoeveel voldoening je eruit haalt. Wat je geeft en wat je neemt.

Daarna ga je een niveau dieper. Je gaat bij jezelf te rade. Wat zijn je verlangens, welke talenten wil je inzetten, wat vind je belangrijk, waar wordt je gelukkig van, wie wil je zijn?

Vervolgens kijk je waar je aansluiting vind, in de praktijk van alle dag en in je dromen, met de inzet van je talenten of door het bevredigen van je diepere verlangens? Met wie deel je je dromen, waar word je gezien? Je haalt jouw wenselijke toekomst binnen en koppelt wat je daar ervaart aan je dagelijkse realiteit.

De tweede dag ga je na welke keuze, welke verandering, welke actie leidt tot je doel. Je kijkt welke opties er zijn en in hoeverre die aan je verlangens tegemoet komen. Of ze je leven zin geven en of je er energie van krijgt. Je beoordeelt ze zodat je je voorkeur leert kennen. Met een helder beeld van je doel en het pad dat daar toe leidt ga je naar huis, waar de training doorwerkt.

Technieken
We werken op basis van de positieve psychologie (Solution Focus en Appreciative Inquiry) en met technieken die de intelligentie van je lichaam benutten (Focusing, Essentiecoaching, Core Energetica), je intuïtie en je creativiteit. Tevens werken we met opstellingen (Systemisch werk).

Intake en ontwikkeling
Voorafgaand aan de training heb je een telefonisch intakegesprek met de trainer Nynke Sikkema (o.a. toetsing instapniveau en leerdoelen). Na afloop kun je, indien gewenst, een of meerdere vervolggesprekken afspreken met de trainer.

 

                                                                            

Aan het eind van de training heb je de weg van je verlangens en van je talenten verkend. Je hebt je huidige leven en je opties in kaart gebracht. Je hebt doorzien waarvan je gelukkig wordt en waarvan niet. Je kan kiezen en een pad uitzetten.

Na de training zal je merken dat dat pad geen energie kost, maar energie geeft. Je wordt steeds vitaler en meer jezelf. Je maakt de keuzes die bij je passen en je wordt steeds meer gezien zoals je gezien wil worden.

Je zult ook merken dat je na de training anderen beter kunt begeleiden omdat je hun (vaak niet uitgesproken) vraag om zingeving herkent en begrijpt. Je kan hen helpen de keuzes te maken waardoor zij makkelijker hun doelen kunnen bereiken en hun talenten kunnen ontplooien.

De trainingen worden verzorgd door Nynke Sikkema.

Nynke Sikkema richt zich op het begeleiden van mensen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Om te werken en leven vanuit essentie en mogelijkheden. Op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, met behulp van inspiratie en toekomstgericht. Ze was zeven jaar als trainer (persoonlijke effectiviteit, communicatie en leiderschap) en coach in dienst van de Baak. Nu werkt ze sinds 2008, vanuit haar eigen bureau, ondermeer voor het Europees Instituut en is ze geassocieerd met de Baak. Ze is lichaamsgericht therapeut (www.coreenergetica.nl), heeft zich verdiept in de techniek van Appreciative Inquiry en het trainingsprogramma als reader afgerond bij het CLI (www.cli.nl). Daarnaast is ze opgeleid in focusing (www.focusing.org) en kunstzinnige counseling (http://www.studiomattias.nl/).

Assistent-trainer: Derk Kalverkamp
Derk Kalverkamp volgde na zijn werk als organisatie-adviseur de opleiding tot Master Coach en Master Counselor aan het Europees Instituut. Vanuit Quintessence coaching richt hij zich, met kennis van de bedrijfseconomische context, op het management van de psychosociale gezondheid van organisaties. Hij begeleidt daarbij het management, de teams en de individuele medewerkers die samen de organisatie vormen. Hij begeleidt op individuele basis ook jonge en minder jonge professionals die meer balans in hun leven willen brengen. Mensen die soms door een verandering in hun werk of hun privé leven die balans zijn kwijt geraakt. Ook begeleidt hij startende ondernemers bij het kiezen van de bedrijfsactiviteiten die bij hen passen en die hen energie geven. Derk werkt oplossingsgericht maar schuwt de diepgang van systemisch werk en NLP niet.

 

 

 

 

Het weekend wordt georganiseerd in de inspirerende omgeving bij Baak Seaside in Noordwijk.
Gelegen aan een rustige boulevard in Noordwijk, direct aan het strand, vind je de Baak Seaside.

Klik hier voor een impressie van de leerlocaties landgoed de Horst en Baak Seaside.

De natuurlijke omgeving van Landgoed de Horst en Baak Seaside: inspirerend en rustgevend
Leonne Tuithof, studente aan de Rijksuniversiteit Utrecht, deed in 2011 onderzoek naar het leren op locatie bij de Baak/ het Europees Instituut. Ze concludeert dat zowel klanten als programmamakers de volgende toegevoegde waarde ervaren en benoemen:
- waardevol om te leren buiten de werkomgeving;
- overnachting, eten en leercultuur;
- uitzicht op natuur en bewegen in de natuur.

De resultaten uit de interviews komen overeen met de bevindingen uit de literatuur. Hierin wordt aangegeven dat de natuur rustgevend is en een inspirerend effect heeft op de mens. (Dorte Martens & Nicole Bauwer 2010; Kune, 2002). Ook heeft het bewegen in de natuur een groot effect in de beleving van de klanten. Zo geven klanten aan dat het een middel is om te ontspannen, te relativeren en dat zij diepere gesprekken hebben doordat ze vrij kunnen praten. Daarnaast geven zij aan dat beweging als onderdeel van een training, een extra beleving geeft. Het is echter wel duidelijk dat er alleen sprake moet zijn van beweging indien het toegevoegde waarde geeft.

Landgoed de Horst
de Horst 1
3971 KR DRIEBERGEN

Tel: 0343 – 556 343
Fax: 0343 – 556 026
info@europeesinstituut.nl

De studiekosten voor het Weekend Lifecoaching bedragen in 2015:
Standaard tarief:  € 663,-- (BTW vrijgesteld).
Gereduceerd tarief (voor particulieren en zzp-ers): € 530,-- (BTW vrijgesteld).

Dit bedrag is inclusief:

- telefonisch intakegesprek met de trainer Nynke Sikkema
- dagarrangementen (met uitgebreide lunch)*
- yoga op zaterdagmiddag (bij goed weer op het strand)

* Bijna alle producten waarmee in onze keukens wordt gewerkt zijn biologisch en voorzien van het Fairtrade keurmerk. Bij Baak Hospitality staat vitale voeding hoog in het vaandel. Voor de tussentijdse behoefte aan een zoete of hartige snack presenteren wij de gehele dag door onder meer verse en gedroogde vruchten, noten en pure chocolade. Bovendien bieden wij naast de hele dag luxe koffie en thee, 's middags gezonde fruitsappen aan.

Langer genieten aan zee?
Wil je dit weekend uitbreiden met diner en overnachting op zaterdag? Dat is mogelijk. Je kunt dit aangeven in het veld 'Opmerkingen' in het inschrijfformulier.
De extra kosten voor een 3-gangendiner (incl. 2 consumpties) bedragen: € 40,25.
De extra kosten voor logies/ontbjit bedragen: €  124,60.

Extra voordeel voor leden van het AlumnEI-platform
Leden van het AlumnEI-platform ontvangen een korting van 10% op de studiekosten.
Vermeld dan bij je inschrijving in het formulier bij ' Opmerkingen'  lid AlumnEIplatform.

KENNISMAKEN?

Neem contact op voor
een telefonische afspraak
met de trainer.
Lees meer

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over de kennismakingsbijeenkomsten, neem dan contact met ons op.

0343-556343

Contactgegevens

Coaching-Counseling

Meesterschap

Disclaimer | Algemene voorwaarden | Colofon | ® 2006-2013 Europees Instituut |