NL|BE
Volg ons op | Linked in twitter twitter Linked in groups

Wheel of Life

De workshop ‘Wheel of Life’ is onderdeel van een reeks van drie workshops die ook los te volgen zijn (de andere workshops zijn: De kracht van Flow en Intentie zetten).

Alle drie de workshops vormen een onderdeel in het aanbod ‘Kunst van Leven’.

Lifecoaching is een vorm van coaching, gericht op het optimaliseren van het ‘gezonde’ functioneren. Bij coaching gaat het vaak om willen en kunnen, bij lifecoaching vooral om willen en zijn.
Lifecoaching richt zich op essentiële vragen, die met fundamentele bezinning of heroriëntatie op leven en/of werk te maken hebben. De begeleiding heeft vooral tot doel veranderingsprocessen in gang te zetten om de kwaliteit van dit “zijn” te verhogen: een bestaan dat bij iemand past en hem uitdaagt en inspireert. Alle drie de workshops hebben het bovenstaande in zich: met behulp van reflectie in het hier-en-nu kijken we naar wat er “is”, en wat er nodig is om verandering in gang te zetten.

 

Wheel of life
It's the Circle of Life
And it moves us all
Through despair and hope
Through faith and love
Till we find our place
On the path unwinding
In the Circle, The Circle of Life (Elton John, The Lion King)

Hoe ervaar je de balans tussen jouw levensgebieden op dit moment? Lukt het je om in het hier-en-nu te “zijn” met al je levensgebieden? Wat betekent de uitspraak “dat wat je aandacht geeft groeit!” in deze context? Onze levensgebieden hangen nauw met elkaar samen. Verandering binnen één van de levensgebieden heeft onvermijdelijk invloed op de andere levensgebieden.
Hier gaat deze workshop over.

Om de samenhang tussen de levensgebieden inzichtelijk te maken zetten we het Wheel of Life, het levenswiel, in. Het Wheel of Life bestaat uit tien verschillende levensgebieden: gezondheid, relatie, sociale contacten, woonomgeving, financiën, carrière/loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning, plezier, spiritualiteit. We kijken er eerst op een rationele/cognitieve manier naar. Vervolgens ervaar je wat dit voor jou betekent op emotioneel/fysiek niveau.

Tot slot kijken we naar een levensgebied dat je eventueel wilt veranderen: welke behoefte heb je en wat zal verandering je brengen? Elke deelnemer kiest een levensgebied uit en gaat in de circle, het Wheel of life, ervaren wat verandering betekent.

Datum
Wil je geïnformeerd worden wanneer de datum voor deze workshop gepland is? Stuur dan een mail naar info@europeesinstituut.nl

Aanvang: 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Afsluiting: 16.30 uur

   Elsbeth Ophoff

De workshop Wheel of Life wordt verzorgd door Elsbeth Ophoff (Lifecoach/counselor). Elsbeth Ophoff (1966) heeft vanaf 1990 uiteenlopende functies vervuld in het bedrijfsleven op het gebied van coaching, management en human resources. Rode lijn in haar loopbaan vormde de combinatie van “resultaten boeken, samenwerken, het beste uit mensen halen, eigen koers bepalen/varen en balans behouden”. Sinds 2009 werkt zij zelfstandig als lifecoach en trainer. De methodieken waarmee zij werkt zijn ontwikkeld en gebaseerd op verschillende opleidingen aangevuld met eigen levenservaringen.

Elsbeth Ophoff won Lof Next Role Model 2012. Met deze verkiezing etaleert het tijdschrift Lof mannen en vrouwen die een duidelijke visie hebben op leiderschap in een door de crisis veranderende wereld. Ze won met haar pitch over Persoonlijk leiderschap: hoe blijf je in tijden van vertrouwenscrisis trouw aan je ambities?

De Workshop Wheel of Life wordt verzorgd op Landgoed de Horst in Driebergen.

Leren in een inspirerende omgeving? Klik hier voor een impressie van Landgoed de Horst.

De natuurlijke omgeving van Landgoed de Horst: inspirerend en rustgevend
Leonne Tuithof, studente aan de Rijksuniversiteit Utrecht, deed in 2011 onderzoek naar het leren op locatie bij de Baak/ het Europees Instituut. Ze concludeert dat zowel klanten als programmamakers de volgende toegevoegde waarde ervaren en benoemen:
- waardevol om te leren buiten de werkomgeving;
- overnachting, eten en leercultuur;
- uitzicht op natuur en bewegen in de natuur.

De resultaten uit de interviews komen overeen met de bevindingen uit de literatuur. Hierin wordt aangegeven dat de natuur rustgevend is en een inspirerend effect heeft op de mens. (Dorte Martens & Nicole Bauwer 2010; Kune, 2002). Ook heeft het bewegen in de natuur een groot effect in de beleving van de klanten. Zo geven klanten aan dat het een middel is om te ontspannen, te relativeren en dat zij diepere gesprekken hebben doordat ze vrij kunnen praten. Daarnaast geven zij aan dat beweging als onderdeel van een training, een extra beleving geeft. Het is echter wel duidelijk dat er alleen sprake moet zijn van beweging indien het toegevoegde waarde geeft.

Landgoed de Horst
de Horst 1
3971 KR DRIEBERGEN

Tel: 0343 – 556 343
Fax: 0343 – 556 026
info@europeesinstituut.nl

De workshop Wheel of Life wordt aangeboden voor een bedrag van € 95,-- (BTW-vrijgesteld) inclusief arrangementskosten.

 

Coaching-Counseling

Meesterschap

Disclaimer | Algemene voorwaarden | Colofon | ® 2006-2013 Europees Instituut |