NL|BE
Volg ons op | Linked in twitter twitter Linked in groups

Eigen praktijk starten

Aan de orde komen alle P’s die relevant zijn bij het opzetten en uitbouwen van een eigen praktijk. Naast praktische zaken als Kamer van Koophandel, belastingen en verzekeringen zijn dat de meer inspirerende en hoogst persoonlijk in te vullen P’s van Product, Presentatie, Promotie, Prijs en Positioneren.

Het op- en uitbouwen van een eigen praktijk als coach of counselor vraagt behalve passie en professie ook ondernemerskwaliteiten. De training biedt een mix aan heel praktische zaken en inhoudelijke kwesties, uiteenlopend van acquisitie tot arbeidsongeschiktheidsverzekering, van VAR tot visie en van zzp-er tot de ziel van de zaak.

Beschikt u over die zakelijke competenties? Hoe gaat u uw acquisitie aanpakken? Waarmee onderscheidt u zich van alle andere coaches en counselors op de markt?

Behalve kennis van heel praktische wetenswaardigheden is het van belang een visie te ontwikkelen, een missie te formuleren, uw unique selling points te kennen, te weten hoe u uw product in de markt kunt zetten. Dat is het jargon van de ondernemer. In de workshop gaan we op zoek naar een heel persoonlijke invulling van de P’s van Product, Presentatie, Promotie, Prijs en Positioneren. Alle belangrijke onderdelen van een ondernemingsplan komen aan bod.

Resultaat
Na afloop van de training heeft u kennis van de belangrijkste bouwstenen voor een ondernemingsplan, de handen en voeten van de ondernemersdroom, de basis voor de op- en uitbouw van een eigen praktijk als coach, counselor, trainer. U heeft de basis gelegd voor uw eigen ondernemingsplan.

DATUM
Eigen praktijk starten wordt georganiseerd op Landgoed de Horst in Driebergen. Wilt u geïnformeerd worden wanneer de volgende datum gepland is? Stuurt u dan een mail naar info@europeesinstituut.nl. Wij berichten u zodra de datum bekend is.

Begeleide Intervisie Zelfstandig Ondernemerschap
Misschien heb je (ook) behoefte om nadrukkelijker stil te staan bij de vraag wie jij als persoon bent en wat dit betekent voor jouw ondernemerschap. Daarvoor bieden we studenten aan het Europees Instituut de mogelijkheid om onder begeleiding van trainer Petra van Houtum deel te nemen aan Begeleide Intervisie Zelfstandig Ondernemerschap. Voorwaarde is dat je de praktijk van de Leergang Coaching Basics en het 2e jaar van de Opleiding tot Master Coach hebt afgerond.  Klik hier voor meer informatie over de Begeleide Intervisie Ondernemerschap.

De studiedag wordt gegeven door Carla Dert, met de Horeca en ‘Voorlichtingskunde & Educatie’ als basis, vervulde zij in de jaren ’80 en ’90 verschillende management- en staffuncties bij een uitzendbureau en bij arbeidsvoorziening. Daarna werkte zij freelance als outplacementconsultant en richtte in 1996 Jobsupport Dert op: outplacement, loopbaanadvies, coaching en ontwikkeling van trainingen. Aan dit Nobolbureau waren tien jaar gemiddeld vijftien medewerkers verbonden. In 2002 bekroonde de AOCFI haar werk met de eerste prijs voor kwaliteit en originaliteit. Inmiddels werkt zij vanuit een hartsbesluit alweer enkele jaren zelfstandig, bijna zonder personeel.
Werken en leren is haar basishouding. In de loop der jaren heeft zij een brede kennis- en ervaringdeskundigheid opgebouwd in het domein mens – arbeid – organisatie. Als enthousiast en resultaatgericht praktijkmens en als opleider ligt haar focus bij het verbinden van diepergaande ontwikkelingsprocessen aan concrete leer-, loopbaan-, management- en organisatiedoelen. In de samenwerking vindt zij het, met ieders taken en verantwoordelijkheden als uitgangspunt, prettig om afwisselend ‘leerling en meester’ te zijn. Als je dat samen kunt, kan je ook ‘samen spetteren’!

De studiedag wordt verzorgd op Landgoed de Horst in Driebergen.

Leren in een inspirerende omgeving? Klik hier voor een impressie van Landgoed de Horst.

De natuurlijke omgeving van Landgoed de Horst: inspirerend en rustgevend
Leonne Tuithof, studente aan de Rijksuniversiteit Utrecht, deed in 2011 onderzoek naar het leren op locatie bij de Baak/ het Europees Instituut. Ze concludeert dat zowel klanten als programmamakers de volgende toegevoegde waarde ervaren en benoemen:
- waardevol om te leren buiten de werkomgeving;
- overnachting, eten en leercultuur;
- uitzicht op natuur en bewegen in de natuur.

De resultaten uit de interviews komen overeen met de bevindingen uit de literatuur. Hierin wordt aangegeven dat de natuur rustgevend is en een inspirerend effect heeft op de mens. (Dorte Martens & Nicole Bauwer 2010; Kune, 2002). Ook heeft het bewegen in de natuur een groot effect in de beleving van de klanten. Zo geven klanten aan dat het een middel is om te ontspannen, te relativeren en dat zij diepere gesprekken hebben doordat ze vrij kunnen praten. Daarnaast geven zij aan dat beweging als onderdeel van een training, een extra beleving geeft. Het is echter wel duidelijk dat er alleen sprake moet zijn van beweging indien het toegevoegde waarde geeft.

Landgoed de Horst
de Horst 1
3971 KR DRIEBERGEN

Tel: 0343 – 556 343
Fax: 0343 – 556 026
info@europeesinstituut.nl

 


De kosten bedragen in 2013 € 275,- (inclusief arrangementskosten).

Leden van het Alumniplatform ontvangen een korting van 15% en betalen € 235,-.
(Vermeld in dit geval bij het veld ‘Opmerking’ lid Alumniplatform).

Huidige studenten (aan de opleiding Master Coach of Counselor) betalen voor de Studiedag € 195,-.
(Vermeld in dit geval ‘huidig student’ in het veld ‘Opmerking’).Coaching-Counseling

Meesterschap

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over de kennismakingsbijeenkomsten, neem dan contact met ons op.

0343-556343

Contactgegevens

Kunst van Leven

Disclaimer | Algemene voorwaarden | Colofon | ® 2006-2013 Europees Instituut |