NL|BE
Volg ons op | Linked in twitter twitter Linked in groups

Eigen praktijk starten

Eigen praktijk starten

In deze training komt alles aan de orde wat relevant is voor het opzetten en uitbouwen van een eigen praktijk als coach of counselor. We schenken aandacht aan praktische zaken als Kamer van Koophandel, belastingen en verzekeringen. De meeste aandacht gaat echter uit naar de meer inspirerende P’s van Product, Presentatie, Promotie, Prijs en Positioneren.

Behalve kennis van praktische zaken is het van belang een visie te ontwikkelen, een missie te formuleren, je unique selling points te kennen, te weten hoe je je product in de markt kunt zetten. Dat is het jargon van de ondernemer.

Het op- en uitbouwen van een eigen praktijk als coach of counselor vraagt behalve passie en professie namelijk ook ondernemerskwaliteiten. Wie ben jij als persoon en wat betekent dit voor jouw ondernemerschap? Beschik je over zakelijke competenties? Hoe ga je de acquisitie en het netwerken aanpakken? 

De training is toegesneden op jouw wensen en mogelijkheden. We gaan met elkaar op zoek naar ieders persoonlijke invulling van de vijf P’s van Product, Presentatie, Promotie, Prijs en Positioneren.

Om de effectiviteit van de training te vergroten, vragen we je vooraf een vragenlijst in te vullen. Je hebt dan al een denkproces doorgemaakt en op de trainingsdag kunnen we daarop voortbouwen en grotere stappen zetten.

Resultaat
Na afloop van de training kun je handen en voeten geven aan je ondernemersdroom. Je beschikt over een persoonlijk actieplan: je weet wat je te doen staat voor de op- en uitbouw van een bloeiende praktijk als coach en counselor.

DATUM
De training Eigen praktijk starten wordt georganiseerd op Landgoed de Horst in Driebergen. Wil je geïnformeerd worden over de eerstvolgende datum waarop deze training wordt gegeven? Stuur dan een mail naar info@europeesinstituut.nl

 

De Studiedag Eigen praktijk starten wordt verzorgd door Petra van Houtum.

Petra van Houtum is sinds 1996 werkzaam als zelfstandig consultant, trainer/ coach. Zij is een ervaren en procesgerichte begeleider voor zowel individu als team binnen organisaties. Ze werkt vanuit het idee dat naast de persoon of de groep, ook het systeem waarin deze beide partijen werkzaam zijn, steeds weer moeten leren, bijsturen en veranderen. Door haar inzicht, levenservaring en acting/performance-achtergrond getuigen haar programma’s van een groot inlevings- en improvisatievermogen en respect voor ieders eigenheid.

De studiedag wordt verzorgd op Landgoed de Horst in Driebergen.

Leren in een inspirerende omgeving? Klik hier voor een impressie van Landgoed de Horst.

De natuurlijke omgeving van Landgoed de Horst: inspirerend en rustgevend
Leonne Tuithof, studente aan de Rijksuniversiteit Utrecht, deed in 2011 onderzoek naar het leren op locatie bij de Baak/ het Europees Instituut. Ze concludeert dat zowel klanten als programmamakers de volgende toegevoegde waarde ervaren en benoemen:
- waardevol om te leren buiten de werkomgeving;
- overnachting, eten en leercultuur;
- uitzicht op natuur en bewegen in de natuur.

De resultaten uit de interviews komen overeen met de bevindingen uit de literatuur. Hierin wordt aangegeven dat de natuur rustgevend is en een inspirerend effect heeft op de mens. (Dorte Martens & Nicole Bauwer 2010; Kune, 2002). Ook heeft het bewegen in de natuur een groot effect in de beleving van de klanten. Zo geven klanten aan dat het een middel is om te ontspannen, te relativeren en dat zij diepere gesprekken hebben doordat ze vrij kunnen praten. Daarnaast geven zij aan dat beweging als onderdeel van een training, een extra beleving geeft. Het is echter wel duidelijk dat er alleen sprake moet zijn van beweging indien het toegevoegde waarde geeft.

Landgoed de Horst
de Horst 1
3971 KR DRIEBERGEN

Tel: 0343 – 556 343
Fax: 0343 – 556 026
info@europeesinstituut.nl

 


De kosten bedragen in 2014 € 325,- (inclusief arrangementskosten).

Leden van het Alumniplatform ontvangen een korting van 15% en betalen € 275,-.
(Vermeld in dit geval bij het veld ‘Opmerking’ lid Alumniplatform).

Huidige studenten (aan de opleiding Master Coach of Counselor) betalen voor de Studiedag € 225,-.
(Vermeld in dit geval ‘huidig student’ in het veld ‘Opmerking’).Coaching-Counseling

Meesterschap

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over de kennismakingsbijeenkomsten, neem dan contact met ons op.

0343-556343

Contactgegevens

Kunst van Leven

Disclaimer | Algemene voorwaarden | Colofon | ® 2006-2013 Europees Instituut |