Volg ons op | Linked in twitter twitter Linked in groups

Uitgangspunten en werkwijze

Studeren aan het Europees Instituut betekent:

  • post hbo-opleidingen tot coach en counselor met diepgang;
  • theorie (colleges) & praktijk (training+praktijkervaring opdoen);
  • eclectisch: niet één model maar (leren) kiezen voor dat wat werkt;
  • toonaangevende docenten, inspirerende trainers;
  • opleidingen die zowel beroepsgericht als persoonsgericht zijn;
  • met als uitgangspunt: integratie in uw eigen unieke persoonlijkheid;
  • flexibel studeren: deeltijdopleidingen met een modulaire opbouw;
  • studeren aan een erkend instituut met een uitstekende naam.

De opleidingen zijn ook een cadeau aan uzelf
Naast een professionele groei maakt u een grote persoonlijke groei door.
We vragen veel van uw inzet, maar u krijgt er meer voor terug.

Een levenslang netwerk
De intensiteit van de opleidingen werkt verbindend. Na de opleidingen heeft u de mogelijkheid om u aan te sluiten bij een geformaliseerd netwerk in de vorm van een Alumniplatform (www.alumnei.nl). Zo blijft u ook na uw studie op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied en houdt u contact met mede-studenten.

De natuurlijke omgeving van Landgoed de Horst: inspirerend en rustgevend
Leonne Tuithof, studente aan de Rijksuniversiteit Utrecht, deed in 2011 onderzoek naar het leren op locatie bij de Baak/ het Europees Instituut. Ze concludeert dat zowel klanten als programmamakers de volgende toegevoegde waarde ervaren en benoemen:
- waardevol om te leren buiten de werkomgeving;
- overnachting, eten en leercultuur;
- uitzicht op natuur en bewegen in de natuur.

De resultaten uit de interviews komen overeen met de bevindingen uit de literatuur. Hierin wordt aangegeven dat de natuur rustgevend is en een inspirerend effect heeft op de mens. (Dorte Martens & Nicole Bauwer 2010; Kune, 2002). Ook heeft het bewegen in de natuur een groot effect in de beleving van de klanten. Zo geven klanten aan dat het een middel is om te ontspannen, te relativeren en dat zij diepere gesprekken hebben doordat ze vrij kunnen praten. Een impressie...

Vitality Concept: energiek, duurzaam, lekker!
Voor iemand die effectief informatie wil opnemen is een goede energiebron onmisbaar. Daarom staat vitaliteit stimulerende voeding bij ons hoog in het vaandel. De producten waar wij in onze keukens mee werken, worden zorgvuldig geselecteerd, gebaseerd op inzichten uit de voedingsleer als het gaat om de energiebehoefte van mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren.

Naast het feit dat goede voeding een belangrijke factor is in het optimaal presteren is het ook belangrijk dat het lekker is. Baak Hospitality vindt dat voeding een beleving moet zijn. Onze keukens serveren smaakvolle, internationale gerechten, die aansluiten op de wensen van deze tijd. Om onze ecologische voetstap zo klein mogelijk te houden, werken wij bovendien vooral met verse, biologische en Fairtrade streekproducten.

Duurzaamheid is een belangrijk thema in het concept. Alles wat geserveerd wordt, is op een verantwoorde manier geproduceerd of opgegroeid.

Disclaimer | Algemene voorwaarden | Colofon | ® Europees Instituut de Baak