In de lente van 2019 verscheen het nieuwe boek van Jan Remmerswaal, ‘Rijker coachen’. Jan presenteerde dit boek op zondag 7 april jl. bij de jaarlijkse Lenteborrel voor oud-studenten en trainers van het Europees Instituut de Baak. Daarnaast leverden verschillende sprekers een bijdrage in de vorm van een persoonlijke reflectie op de inhoud van ´Rijker coachen´.

 

Een impressie:

 

 

Jan Remmerswaal is al jarenlang verbonden aan het Europees Instituut, voorheen als adviseur, docent en trainer en momenteel nog als supervisor.

 

Waar gaat ‘Rijker coachen’ over?
Coaching gaat altijd over ontwikkeling. Maar meestal wil dit zeggen: ontwikkeling van de cliënt. Het bijzondere aan dit boek is dat het vooral gaat over je eigen ontwikkeling als coach. Als coach beschik je over een dubbel instrumentarium: enerzijds methoden en technieken, anderzijds je eigen persoon. Dat laatste is je belangrijkste instrument, want je eigen inzet bepaalt of de gebruikte methoden en technieken effectief zullen zijn. Als coach ben jij het instrument, dat is van waaruit we werken bij het Europees Instituut.

 

Rijker coachen focust op je authenticiteit, je persoonlijke werkstijl, je vermogen tot zelfreflectie, je mate van zelfinzicht en zelfkennis en je manier van omgaan met weerstand. Het laat zien wat ervoor nodig is om meer op bestaansniveau te durven werken. Een verrijking van je coaching die jou én je coachee verder helpt.

Artikel en blog over ‘Rijker coachen’

Ron van Deth schreef een artikel naar aanleiding van het nieuwe boek. Lees het artikel ‘Rijker coachen met Jan Remmerswaal’.

Het gesprek tussen Jan en Ron inspireerde oud-student Jessica Brukx om een blog te schrijven: ‘Hoe verrijk je een coachgesprek? Laat je zien en word persoonlijk.’

 

Meer informatie over de opleidingen of activiteiten voor alumni van het Europees Instituut de Baak.