EIDB_TEAM_ELLEN-VAN-DAM_410x410px

Ellen van Dam

Trainer

Drs. Ellen van Dam, designer/trainer (1968); waarnemer, ondertitelaar, blootlegger, overbrugger

Ellen begeleidt organisaties, teams en individuen in duurzame veranderprocessen. Ze is specialist in groepsdynamica, (informeel) leiderschap en beïnvloeding. Zij observeert en analyseert individuele en groepsdynamische processen en deelt op directe wijze wat zij daarbij ervaart. Om zo bewustwording, communicatie, eigenaarschap, zelfsturing en gedragsverandering te realiseren. Ze spiegelt wat er gebeurt, bestendigt wat werkt en zet aan tot ander gedrag waar dat nodig is.

Ellen werkt met hoger kader in de profit- als non-profitsector en koppelt gedragsontwikkeling aan persoonlijke context, visie, strategie en organisatiestructuur. Om doelen te behalen en meer te kunnen bereiken.

De aanpak van Ellen is oplossingsgericht en direct, haar mentaliteit ‘down to earth’. Ze creëert een veilige omgeving, om op het scherp van de snede te kunnen werken, met humor. Dat doet ze met gebruikmaking van het hier en nu, het inbrengen van eigen emoties, lijfwerk en theorie op maat. Ze heeft een systemische blik: hoe zetten mensen zichzelf en elkaar klem? Wat maakt dat iemand niet doet wat hij wel kan? En hoe doorbreek je dat?

Het inspireert Ellen als mensen leren hun eigen regie te pakken, drempels te nemen en in vrijheid kunnen opereren vanuit vertrouwen in zichzelf en de ander. Als dat wat onderhuids speelt en tegenzit, blootgelegd wordt en opgelost. Als mensen kleur bekennen en hun talenten optimaal inzetten om meer resultaat te behalen met meer plezier.

Ellen van Dam is trainer in de opleiding Teamcoaching ‘Winning Teams’.